طريقة سهلة ولذيذة لعمل تشيز كيك على البارد
الوقت
وقت التحضير : 8 ساعات
وقت الطهي :
الوقت الكلى : 8 ساعات
وقت الطهي :
الوقت الكلى : 8 ساعات
عدد الاشخاص: 8
المقادير
20 x عدد جبنة كيري (مكعبات)
2 ½ x معلقة كبيرة زبدة
2 ½ x معلقة كبيرة عسل نحل
1 x باكو بسكوت (دايجيستيف كبير)
0.8 x كيس جيلاتين بودر
0.8 x كوب (240 مللى) كريمة مخفوقة
0.8 x برطمان كريز (مسكر)
½ x كوب (140 جرام) سكر
½ x كوب (140 جرام) مربى (كريز أو أى نوع آخر)
½ x كوب (240 مللى) ماء (ساخن)
2 ½ x معلقة كبيرة زبدة
2 ½ x معلقة كبيرة عسل نحل
1 x باكو بسكوت (دايجيستيف كبير)
0.8 x كيس جيلاتين بودر
0.8 x كوب (240 مللى) كريمة مخفوقة
0.8 x برطمان كريز (مسكر)
½ x كوب (140 جرام) سكر
½ x كوب (140 جرام) مربى (كريز أو أى نوع آخر)
½ x كوب (240 مللى) ماء (ساخن)
الخطوات
أولا, لازم الجبنة الكيرى والزبدة يكونوا فى درجة حرارة الغرفة, يفضل اخراجهم من الثلاجة قبل عمل الكيكة بفترة كافية
فى الخلاط هنضيف البسكوت والزبدة وعسل النحل ونضربهم كويس جدا لحد ما القوام يتماسك, من 10 ل 20 ثانية
هنجيب صينية بطوق (الجوانب بتتربط وتتفك بمشبك سوستة) وهنضيف خليط البسكوت ونضغطه ونساويه كويس جدا بمعلقة خشب مسطحة.
هندخل الصينية الثلاجة لمدة ساعتين علشان البسكوت يمسك كويس جدا ويشكل قاعدة متماسكة.
هندوب كيس الجيلاتين فى نصف كوب ماء ساخن ونسيبه يبرد.
بعد كده فى بولة كبيرة هنضيف مكعبات الجبنة الكيرى ونضربها كويس بمضرب كهربائى لحد ما يصبح قوامها ناعم.
هنضيف الزبادى والسكر ونضرب تانى بالمضرب الكهربائى لحد ما الخليط يتجانس.
هنضيف الجيلاتين ونضرب كويس جدا
فى الأخر هنضيف الكريمة المخفوقة وهنقلبها يدويا بالمعلقة لحد ما تختلط كويس بالجبنة.
هنصب خليط الجبنة فى الصينية على البسكوت ونساويه وندخل الصينية الثلاجة مرة أخرى ولمدة 6 ساعات.
بعد كده فى طاسة على النار هنضيف المربى والكريز بعد تصفيته من الشراب وهنقلبهم كويس لمدة 3 دقائق وبعدين نسيبهم يبردوا
هنزين وجه الكيكة بالمربى والكريز وهنشيل الطوق بتاع الصينية وكده ال تشيز كيك جاهزة للتقديم.. بالهنا والشفا
فى الخلاط هنضيف البسكوت والزبدة وعسل النحل ونضربهم كويس جدا لحد ما القوام يتماسك, من 10 ل 20 ثانية
هنجيب صينية بطوق (الجوانب بتتربط وتتفك بمشبك سوستة) وهنضيف خليط البسكوت ونضغطه ونساويه كويس جدا بمعلقة خشب مسطحة.
هندخل الصينية الثلاجة لمدة ساعتين علشان البسكوت يمسك كويس جدا ويشكل قاعدة متماسكة.
هندوب كيس الجيلاتين فى نصف كوب ماء ساخن ونسيبه يبرد.
بعد كده فى بولة كبيرة هنضيف مكعبات الجبنة الكيرى ونضربها كويس بمضرب كهربائى لحد ما يصبح قوامها ناعم.
هنضيف الزبادى والسكر ونضرب تانى بالمضرب الكهربائى لحد ما الخليط يتجانس.
هنضيف الجيلاتين ونضرب كويس جدا
فى الأخر هنضيف الكريمة المخفوقة وهنقلبها يدويا بالمعلقة لحد ما تختلط كويس بالجبنة.
هنصب خليط الجبنة فى الصينية على البسكوت ونساويه وندخل الصينية الثلاجة مرة أخرى ولمدة 6 ساعات.
بعد كده فى طاسة على النار هنضيف المربى والكريز بعد تصفيته من الشراب وهنقلبهم كويس لمدة 3 دقائق وبعدين نسيبهم يبردوا
هنزين وجه الكيكة بالمربى والكريز وهنشيل الطوق بتاع الصينية وكده ال تشيز كيك جاهزة للتقديم.. بالهنا والشفا
ملاحظات
ممكن نستعمل أى نوع مربى و ممكن نستغنى عن قطع الفواكه لو غير متوفرة
المحتوى : محشى . كوم