الوقت
- وقت التحضير : 5 دقائق
- وقت الطهي : 15 دقيقة
- الوقت الكلى : 20 دقيقة
عدد الاشخاص
يمكنك تغيير عدد الاشخاص
المقادير
- 4 x معلقة كبيرة زيت زيتون
- 3 x معلقة صغيرة بردقوش (مطحون)
- 2 x عدد بصلة (مقطعة مكعبات)
- 2 x معلقة صغيرة فص ثوم مهروس
- 1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
- 1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع مكعبات)
- 1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- ½ x كيلو كبدة (بقري مقطعة إلى قطع متوسطة)
- ¼ x كوب (240 مللى) عصير ليمون
الخطوات
- قومي بتسخين الزيت في طاسة، ثم ضيفي لها البصل والثوم والفلفل وقومي بتقليب المكونات حتى تذبل.
- ضيفي الكبدة والملح والفلفل والمردقوش وعصير الليمون وقومي بالتقليب لمدة 3 دقائق.
- اتركي الكبدة حتى تنضج وأثناء ذلك قومي بالتقليب المستمر ثم قدميها مع سلطة الطحينة و البطاطس المحمرة و بألف هنا وشفا.