عدد الافراد : 5 افراد
المدة : 60 دقيقة
المقادير:
- 2 كيلو كوارع
- 5 الي 6 بصلات مفرومين
- ورقتين لوري
- ملعقتين كبير خل
- كوبين صلصة
- 3 ملاعق صغيرة ثوم
- كوب كرفس مفروم
- كيلو أرز مطهو
- 4 ملاعق سمن
- خبز محمص
- 4 ملاعق كبيرة سمن
- ملح و فلفل
الطريقة:
- اغسلي الكوارع جيدا جدا
- في وعاء كبير جدا ضعي ماء مغلية و توضع فيها الكوارع ثم تغطي و تترك حتي تبدأ في الغليان
- أضيفي البصل و الكرفس و ورق اللورا الملح و الفلفل
- اتركي الكوارع حتي لتغلي تمام النضج
- شوحي الثوم في السمنةحتي يذبل ثم يضاف له الخل و الصلصة
- اتركي الخليط يغلي حتي يصبح سميكا
- ضعي الخبز المحمص و عليه قليل شوربة ثم الارز المطهو
- أضيفي الصلصة فوق الارز و فوقها الكوارع
- يمكن ان تدخل الفرن قليلا لتتحمر
- تقدم ساخنة