• اخر الاخبار

    فتة الكوارع على الطريقة المصرية


    عدد الافراد : 5 افراد
    المدة : 60 دقيقة

    المقادير: 

    • 2 كيلو كوارع
    • 5 الي 6 بصلات مفرومين
    • ورقتين لوري
    • ملعقتين كبير خل
    • كوبين صلصة
    • 3 ملاعق صغيرة ثوم
    • كوب كرفس مفروم
    • كيلو أرز مطهو
    • 4 ملاعق سمن
    •  خبز محمص
    • 4 ملاعق كبيرة سمن
    • ملح و فلفل

    الطريقة: 

    1. اغسلي الكوارع جيدا جدا
    2. في وعاء كبير جدا ضعي ماء مغلية و توضع فيها الكوارع ثم تغطي و تترك حتي تبدأ في الغليان
    3. أضيفي البصل و الكرفس و ورق اللورا الملح و الفلفل
    4. اتركي الكوارع حتي لتغلي تمام النضج 
    5. شوحي الثوم في السمنةحتي يذبل ثم يضاف له الخل و الصلصة 
    6. اتركي الخليط يغلي حتي يصبح سميكا
    7. ضعي الخبز المحمص و عليه قليل شوربة ثم الارز المطهو 
    8. أضيفي الصلصة فوق الارز و فوقها الكوارع
    9. يمكن ان تدخل الفرن قليلا لتتحمر
    10. تقدم ساخنة
    • تعليقات بلوجر
    • تعليقات الفيس بوك
    Item Reviewed: فتة الكوارع على الطريقة المصرية Rating: 5 Reviewed By: EES90
    إلى الأعلى